stolt svenskt strunt
Spettekaka.
Falukorv.
Hushållsost.
Svecia.
Tydligen är det detta som är viktigt att bevara när det gäller ätbara svenska saker.
I alla fall är det dessa 4 deliciösa livsmedel de enda svenska som har EUs geografiskt skyddade livsmedelsnamn.
Det är lite spännande. Jag menar, hushållsost? Vem är så fruktansvärt dum att de skulle vilja marknadsföra en falsk hushållsost som hushållsost? Hushållsost måste ju vara det mest onödiga livsmedlet som någonsin tillverkats, förutom spettekakan då. Båda med total & komplett avsaknad av smak. Kan någon förklara för mig vad hushållsost smakar? Nej, just det!
Och om mandelkubb ger en känsla av ett oralt Sahara så är ju spettekaka typ låtossgrävauppallvärldensrunorochläggaaskanpådintunga! Fast enligt allas vårt Wikipedia så har bageribakad spettekaka en kraftfullare och mer rökig smak än den fabriksbakade. Jag vill se en k r a f t f u l l spettekaka. Den bageribakade är också mörkare.
Den är mörk. Den är kraftfull. Den är rökig. Vi vet alla vad jag syftra på; Spettekakan!
Jag ber om ursäkt för det extrema mainstreama i att hacka på den stackars spettekakan.
Hushållsosten får ta det. Får faktiskt leva med att den är intetsägande & stå för det.
Svecian & falukorven tar vi en annan dag.
Men så mycket kan jag säga, jag föredrar prinskorv & Västerbottenost.

Falukorv.
Hushållsost.
Svecia.
Tydligen är det detta som är viktigt att bevara när det gäller ätbara svenska saker.
I alla fall är det dessa 4 deliciösa livsmedel de enda svenska som har EUs geografiskt skyddade livsmedelsnamn.
Det är lite spännande. Jag menar, hushållsost? Vem är så fruktansvärt dum att de skulle vilja marknadsföra en falsk hushållsost som hushållsost? Hushållsost måste ju vara det mest onödiga livsmedlet som någonsin tillverkats, förutom spettekakan då. Båda med total & komplett avsaknad av smak. Kan någon förklara för mig vad hushållsost smakar? Nej, just det!
Och om mandelkubb ger en känsla av ett oralt Sahara så är ju spettekaka typ låtossgrävauppallvärldensrunorochläggaaskanpådintunga! Fast enligt allas vårt Wikipedia så har bageribakad spettekaka en kraftfullare och mer rökig smak än den fabriksbakade. Jag vill se en k r a f t f u l l spettekaka. Den bageribakade är också mörkare.
Den är mörk. Den är kraftfull. Den är rökig. Vi vet alla vad jag syftra på; Spettekakan!
Jag ber om ursäkt för det extrema mainstreama i att hacka på den stackars spettekakan.
Hushållsosten får ta det. Får faktiskt leva med att den är intetsägande & stå för det.
Svecian & falukorven tar vi en annan dag.
Men så mycket kan jag säga, jag föredrar prinskorv & Västerbottenost.

Kommentarer
Trackback